Eindelijk is het zo ver / Hier begint het avontuur.

Weet je ook niet waar je moet beginnen en struggle jij al een lange tijd met het starten van de babykamer, wij kennen dit gevoel. Na een lange periode van lastige keuzes hebben wij een aantal handige tips op papier gezet om zo de ideale kinderkamer te creeëren. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een redelijk neutrale kleur om zo met andere aspecten nog alle kanten op te kunnen.

Neutrale kleur

Wat zien we toch veel leuke babykamers voorbij komen!
Het lijkt zo eenvoudig maar met zoveel aanbod is het moeilijk een keuze te maken.
Start daardoor met een neutrale kleur!
Een neutrale kleur zorgt voor een tijdloze babykamer waardoor je de kamer makkelijk mee kan laten groeien met het kindje. Daarnaast creeër je rust, het is immers te plek om tot rust te komen en lekker te slapen!

Indeling

Het is van groot belang dat je de kamer leuk maar ook voor jezelf logisch in deelt. Het is namelijk wel zo fijn dat als het kleine wonder op de commode ligt je de belangrijke dingen zoals luiers, luierdoekjes, zalfjes, etc binnen handbereik hebt.

Ook een comfortabele stoel in de kamer is geen overbodige luxe, hier zal je een hoop uurtjes plaats nemen wanneer de kleine gaat slapen. Ook kun je hier rustig voeding geven!

Verlichting

De juiste plafond lamp kiezen is belangrijk. Het moet een heldere lamp zijn welke de hele kamer kan verlichten. Het is wel heel fijn als dit een dimbare lamp is, zo kan je ’s avonds op een laag standje het kindje in slaap sussen.

Buiten de hoofdverlichting is het heel leuk om een muur/wandlampje te kopen wat een leuke sfeer brengt in de babykamer! Hou er rekening mee dat de verlichting effect heeft op de muren. Donkere muren reflecteren veel minder dan lichte muren. Onze mening: “Neem donkere lampen op een lichte muur en lichte lampen op een donkere muur!”

Meubels

Wat voor meubels zet je allemaal in deze babykamer? Je wilt het leuk inrichten maar het moet ook weer niet te druk zijn. Een eerste tip hiervoor is een ladekast als commode.

Hiermee heb je een kast voor alle spullen maar ook gelijk een plek om de kleine te verschonen. Het heeft dus een dubbele functie, win-win! Hou hierom dus wel rekening met de hoogte want je moet er goed bij kunnen!

Als de kleine straks niet meer verschoont hoeft te worden heb je gelijk een leuke opbergkast voor kleren, speelgoed of andere spulletje!

Naast de commode heb je natuurlijk ook een bedje nodig voor de kleine! Het is zijn/haar plek om tot rust te komen en er wordt hier natuurlijk geslapen!

En… wanneer de ruimte het toe laat! Ga voor een prettige stoel! Er zullen wat uurtjes gemaakt worden naast het bedje van de kleine!

Een toffe eye-catcher

Zorg voor minimaal één te gekke Eye-catcher in de babykamer, denk aan een te gekke lamp, een geweldige kledingkast, een fleurig dekbedovertrek of een leuk vloerkleed! Als je binnen komt, valt dit op en geeft het direct een leuke sfeer aan de kamer!

Muurdecoraties en accessoires

Op dit moment heb je een rustige kamer, de juiste verlichting, de juiste meubels en een gave Eye-catcher! Nu is het tijd voor het aanbrengen van de details. Je kunt een babykamer helemaal afmaken met het gebruik van de juiste muurdecoraties en accessoires. Een leuke vrolijke wandlamp of wat foto’s doen het altijd goed! Let wel op dat je niet TE veel wil want het moet nog steeds een rustige plek zijn voor de kleine! Onze tip voor rust maar tegelijkertijd ook sfeer is een van de onderstaande posters! Mooie posters van de juiste kwaliteit!
De ideale finishing touch voor jullie nieuwe babykamer!